Tuesday, August 23, 2005

Lex met Esther Dex (16) - Hund i snor vs Piano Man

Hund i snor heeft een proces aangespannen tegen de Duitse scharlatan genannt Piano Man, voor onnodige kosten gemaakt door Didi Bota, Kärt Pärt en Sam Trouvé in deze farce.

Hund i snor claimt de reiskosten en de honoraria van Bota, Pärt en Trouvé in deze zaak, alsmede een schadevergoeding wegens geleden prestigeverlies van Hund i snor.

Hund i snor wordt vertegenwoordigd door Dale Cooper.

De Piano Man wordt vertegenwoordigd door meester Walter M. Wittifick.

1 Comments:

Blogger Shamrockske said...

uit DS:

Piano Man is geen bedrieger''

LONDEN - Andreas Grassl, de Piano Man die in april met doorweekte kleren werd aangetroffen op een strand aan de Britse Kanaalkust en werd overgebracht naar een psychiatrische kliniek in Kent, heeft zijn geheugenverlies niet geveinsd. Dat heeft zijn vader gezegd aan de Britse krant Daily Telegraph.
De identiteit van de 20-jarige man bleef maanden onduidelijk tot hij enkele weken geleden toegaf een monumentale grap te hebben opgezet. ,,Mijn zoon is geen bedrieger'', aldus Josef Grassl uit Beieren. ,,Andreas is psychisch ziek en wordt door artsen behandeld. Wat er juist gebeurd is, weten we niet.''
De advocaat van de familie, Christian Baumann, heeft laten weten dat het ziekenhuis waar Grassl werd behandeld geen schadevergoeding eist, in tegenstelling tot wat eerder in de media verschenen is. ,,We hebben met het ziekenhuis gesproken en er wordt geen vergoeding geëist.''

De foto van de Grassl ging de wereld rond. Hij kreeg de bijnaam 'Piano Man' omdat hij volgens berichten het verplegend personeel vermaakte met een merkelijk talent voor klassieke recitals. Wanneer artsen hem pen en papier gaven, maakte hij gedetailleerde tekeningen van een piano.

Geen virtuoos

Er kwamen talloze claims over zijn identiteit binnen, die allemaal vals bleken. Zo werd onder meer gezegd dat hij een Franse straatmuzikant was en een uitstekend Tsjechisch pianist. Er was ook de denkpiste dat hij een Noor was omdat hij Oslo op een kaart aanwees en omdat er op het tijdstip van zijn 'ontdekking' een Noors schip in de buurt zou zijn geweest.

Maar afgelopen vrijdag kwam de aap uit de mouw. Volgens de krant Daily Mirror kreeg een verpleegster op haar routineuze vraag ,,wil je nu praten?'' een bevestigend antwoord. Hij vertelde dat hij een Duitser was die in Parijs had gewerkt, maar daar zijn job had verloren. Zijn vader heeft een boerderij in Duitsland en hij heeft twee zussen.

De Mirror onthulde ook dat hij op de piano maar één noot doorlopend kon spelen. Hij maakte enkel maar een tekening van een piano omdat dit het eerste was wat bij hem opkwam. Keyboard

De Duitse ambassade verwittigde de ouders, die hun zoon in mei als vermist opgegeven hadden. Van de Piano Man hadden ze nog niet gehoord. ,,Wij werken al 25 jaar op onze boerderij en hebben geen tijd om vakantie te nemen, televisie te kijken of een krant te lezen'', aldus vader Grassl.

De advocaat weerlegde ook de berichten als zou Andreas geen piano kunnen spelen. ,,Hij leerde thuis keyboard spelen en kent meerdere melodieën, hoewel hij geen virtuoos is.'' Vader Grassl toonde zich in de Daily Mirror zeer positief over de behandeling van zijn zoon door de Engelse psychologen: ,,Wij zien een groot verschil met vroeger. Ik vertrek binnenkort met Andreas naar Engeland en ik zal de psychologen zeggen: 'Het gaat al beter met hem’. Maar hen terugbetalen zal natuurlijk niet gaan.''

12:42 PM  

Post a Comment

<< Home