Wednesday, August 31, 2005

Da Blog Musik met Shlomo (25) - Legendarische New Yorkse club CBGB sluit


De legendarische Newyorkse club CBGB beleeft zijn laatste uren. De concertzaal, waar The Ramones en Talking Heads hun debuut maakten, en waar legendarische groepen als The Velvet Underground en Television optraden, sluit woensdagnacht definitief de deuren.

Woensdagmiddag stond nog een concert met Blondie op het programma, een laatste poging om de club te redden. Blondie hoopt samen met de fans van CBGB op een interventie van de Newyorkse burgemeester, Michael Bloomberg.

Het is hommeles tussen de baas en oprichter van CBGB, Hilly Kristal, en de eigenaar, het obscure Bowery Residents Committee. Oorzaak van de twist zijn achterstallige betalingen en een verhoging van de maandelijkse huur, die zowat 19.000 dollar bedraagt. Bloomberg beschouwt de club als een instituut, a landmark of New York. Hij wil bemiddelen tussen de twee partijen. "CBGB maakt deel uit van onze cultuur. Ik zou niet willen dat de club elders wordt ondergebracht", aldus Bloomberg. Kristal opende de club in 1973 en denkt eraan CBGB te verhuizen naar Las Vegas.

Punk in Las Vegas ?? Are you kiddin', Hilly ? Or just insane in the brain ?

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Click here to learn more about volvo s40 review

8:24 AM  

Post a Comment

<< Home