Wednesday, August 31, 2005

Ontmasker de charlatan met Sam Trouvé (50) - Schumacher is een scharlatan

Zevenvoudig Wereldkampioen F1 Michael Schumacher laat zijn Zwitserse villa bouwen door zwartwerkers. Onderbetaalde bouwvakkers, te lange arbeidstijden, zwartwerk en geen arbeidsvergunning: bij de bouw van Michael Schumachers gigantische villa aan het meer van Genève wordt zwaar gefraudeerd.

Schumacher gebaart van krommen haas en schuift alle schuld door naar de bouwfirma. Die heeft al een boete van 13.000 euro ontvangen en mag nog een fikse boete voor zwartwerk verwachten. "Mijn vrouw Corinna en ik hebben er alle belang bij dat het bouwproject volledig wettelijk verloopt. Er is ons bevestigd dat er orde op zaken werd gesteld en dat nu alles volgens het boekje gebeurt'', aldus Schumacher, die duidelijk shocked away is. Schumacher heeft weinig tijd om zich met de bouw bezig te houden en beweert helemaal niet op de hoogte te zijn van de mistoestanden. "Ich habe es nicht gewuBt".

Schumacher bouwt een 25 miljoen euro dure luxevilla in het Zwitserse Gland aan het meer van Genève. De villa zal uitgerust zijn met acht slaapkamers, vijf badkamers, twee binnenzwembaden en een bioscoopzaal. In de ondergrondse garage is er plaats voor 19 auto's.
Voor Corinna bouwt Michael een paardenmanège met zes knechten, op drie kilometer van het paleis.

Meer van Geneve


Volgens de Zwitserse krant Blick heeft de bouwfirma Duitse bouwvakkers in dienst die niet over een werkvergunning beschikken. Naar een riant loon kunnen ze fluiten want er werd maandelijks 1.280 euro te weinig uitbetaald. De arbeidsinspectie stelde ook uitzonderlijk veel overuren vast. In Zwitserland bestaat de 40 uren-week maar aan Schumachers stulpje werd tot 55 uur per week gewerkt. In april troffen de inspecteurs van het paritair comité voor de bouwnijverheid zes Franse metselaars op de werf. Ze waren door de architect ingehuurd maar werden maandelijks 650 tot 1.300 euro te weinig vergoed. Een metselaar krijgt normaal een uurloon van 19 euro maar de Fransen moesten voor slechts 8,8 euro per uur werken.

Schumacher verdient ongeveer 50 miljoen euro per jaar. Hij wast zijn handen in onschuld en schuift de verantwoordelijkheid door naar de bouwpromotor. De Zwitserse overheid laat de zaak niet blauw blauw. Na de betaling van een achterstal van 13.000 euro zullen er nog boetes en straffen volgen.

Schumacher volgde het grote voorbeeld van de illustere Leo Delcroix. Zoals bekend raakte Delcroix tien jaar geleden in opspraak voor een soortgelijk scenario van ontduiking door het inschakelen van postbodes voor de bouw van zijn villa in Bormes-Les-Mimosas aan de côte d'azur.

Villa van Leo Delcroix in Bormes-les-Mimosas

1 Comments:

Blogger Shamrockske said...

lol. van krommen haas gebaren. Dat moet iets zijn als van een aas gepoept worden. Het Azenpad kiezen als je denkt alle slagen binnen te halen. het Aasje zijn, zoals don peit regelmatig was in henry county jail terwijl hij een Azenslaapje deed. One fucking Ace die Trouvé! of was het one fuckig hare???

9:53 PM  

Post a Comment

<< Home