Saturday, July 23, 2005

De antiglobalist met Kobe Vissenaeken (6)

Hund i snor
Al een tijdje niks meer gehoord van onze antiglobalist, Kobe Vissenaeken. Hoe zou het met hem zijn ? Het laatste nieuws dat we van hem kregen was dat hij met Erik Geboers met een helikopter naar de G8-Top in Gleneagles zou vliegen. Daarna hebben we niks meer gehoord. Maar nu hebben we toch weer contact met Kobe. Kobe hoe is't ?

Kobe Vissenaeken
Niet zo bijster schitterend. Ik ben platzak en zit ook nog eens in de lik.

Hund i snor
Wat ? Zit je in de gevangenis ? Waar ?

Kobe Vissenaeken
In Gleneagles. Het is een lang verhaal.

Hund i snor
En hoe komt het dat je platzak bent ?

Kobe Vissenaeken
Wel, mijn budget voor de wereldreis is bijna helemaal opgesoupeerd. Die Erik Geboers is een regelrechte charlatan. Weet je hoeveel hij factureerde voor die helikoptervlucht ?

Hund i snor
Geen flauw idee. Wij nemen meestal de fiets. Een Eddy Merckx fiets nota bene, ons ter beschikking gesteld door onze blogsponsor !

Kobe Vissenaeken
5000 euro ! Akkoord, het was een "express delivery", maar toch.

Hund i snor
Da's geen klein bier ja. En hoe was de top in Gleneagles ? Je bent blijkbaar in de problemen geraakt, want anders zou je niet in de nor zitten, hé.

Kobe Vissenaeken
Ik had met een aantal antiglobalisten afgesproken in de pub Rob Roy in Gleneagles. Er waren een aantal oude bekenden komen opdagen uit Wenen en Boedapest, zoals Oscar Schiele, Axel Veggiburger, Endre Kossuth, Bela Kodaly en zo. We zijn dan samen afgezakt naar een grasterrein in Stockwood bij Gleneagles waar we een pak antiglobalisten hebben ontmoet uit verschillende landen, Brazilianen, Oezbeken, Canadezen, Ijslanders, Mexicanen en zo. Zo heb ik ondermeer aangenaam kennis gemaakt met João Da Cruz, Bethany Dick, Juliette Love, Maité Zoutendijk, Benjamin Slosse, Nuno Batista, Leticia Garcia, Rebekka Bakken, Mugison en zo. Leuke bende. We hebben gans de nacht gezongen, Guinness en Baileys gedronken. Die Mugison bleek een heel goede muzikant. We zongen songs van Bruce Springsteen, Bruce Cockburn, The Doors, Manu Chao en zo. Die João Da Cruz gaf ook een hilarische imitatie weg van Bob Dylan, die charlatan. Die hebben we eens goed te kakken gezet. Met die Rebekka Bakken klikte het heel goed, da's een Zweedse, uit Uppsala. Enfin, goed klikken is een beetje een understatement, we zijn lovers, nu.

Hund i snor
Allez, 't was weer koekenbak ! En die Rebekka Bakken is zeker de kleindochter van de oprichter van Ikea ?

Kobe Vissenaeken
Hoe raad je het ! Enfin, we waren net begonnen aan Dancing Queen, toen de politie een razzia deed op dat grasterrein. Dat grasterrein bleek eigenlijk een prive golfterrein voor rijke stinkers, en de eigenaar van dat golfterrein, ene Moe McBeth, had ons erbij gelapt. Verschillende antiglobalisten zijn gearresteerd en vrijwel onmiddellijk terug vrijgelaten, behalve vier, waaronder João Da Cruz, Mugison, Axel Veggiburger en ik.

Hund i snor
Da's pech hebben. En wat is de aanklacht ?

Kobe Vissenaeken
Man, peanuts ! Ze willen de antiglobalisten kloten, het liefst nog liquideren ! Maar dat gaat ze niet lukken, hé. Het is een flutaanklacht : vernielen van een golfhole, beledigen van politieagenten in funktie en openbare zedenschennis omdat ik de kilt van die Moe McBeth en stoemelings had afgetrokken. Rebekka Bakken wou me nog op borgtocht vrijkrijgen maar daar wilden ze niets van weten.

Hund i snor
Wat ga je nu doen ?

Kobe Vissenaeken
Gelukkig is er nog Hund i snor advokaat Dale Cooper, zoals steeds de redder in nood. Hij was op vakantie in Seattle, maar speciaal voor mij is hij overgevlogen naar Gleneagles en hij gaat mij en de drie anderen uit de gevangenis krijgen, zegt hij. Binnen de week.

Hund i snor
Dale Cooper rulez ! Maar dan moet je nog een week brommen ?

Kobe Vissenaeken
Ach, dat zal wel loslopen. We kunnen nu wat oefenen aan ons repertoire.

Hund i snor
Repertoire ? wat ben je van plan ?

Kobe Vissenaeken
We zijn van plan te touren met onze nieuwe groep : Antiglobal. Daarmee gaan we Bob Geldof en zijn Live8 eens een poepje laten ruiken. Mugison en ik zijn ook een antiglobalistische hymne aan het schrijven, op muziek van The times they are a changin'.

Hund i snor
Cool ! Nog veel moed in de nor en hopelijk kom je zo spoedig mogelijk vrij !

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

opgeruimd staat netjes

11:09 PM  
Blogger Barry81 said...

Where's the love, Anonymous?

2:58 PM  
Blogger Shamrockske said...

rumour has that kobe is getting plenty of Da Love during the bathing hours in jail...

10:06 PM  
Blogger Barry81 said...

lol @ Shamrockske.

1:38 AM  
Blogger Blogger said...

@ Anonymous
Het is niet de stijl van Hund i snor om anoniem door het leven te gaan. Integendeel, Hund i snor staat voor iets en telkens wij iets publiceren, maken wij ook duidelijk wie de auteur ervan is. Wij verschuilen ons niet achter laffe anonimiteit. Hanteer desnoods een pseudoniem ( Monsieur Nul bijvoorbeeld ) maar blijf geen anonieme lafaard.

@ Shamrockske
Het is duidelijk dat gij nogal veel contacten hebt in de milieus van homo's en bajesklanten. Vandaar de "rumours" die u bereikten. Maar die milieus zijn ook, zoals je zou moeten weten, weinig betrouwbaar. Van wie je ook deze informatie gehoord hebt, die man is een charlatan

4:06 PM  

Post a Comment

<< Home