Wednesday, May 18, 2005

What's the deal met Kärt Pärt (7) - Mysterieuze "Piano Man" aangespoeld in Engeland

Sinds enkele weken zijn de Britten verbijsterd over de mysterieuze Piano Man, die op een eiland ter hoogte van Kent is aangespoeld. Op het ogenblik dat hij ontdekt werd, droeg de man, een jonge dertiger, een drijfnatte smoking, een wit hemd en een das. Sinds zijn ontdekking heeft de man nog geen woord gesproken. Hij is totaal verward. De mysterieuze jongeman tekende wel een vleugelpiano en prompt werd hem een piano voorgezet, waarop hij nu urenlang virtuoos piano speelt, naar verluidt vooral eigen composities.

Hund i snor is ook geïntrigeerd door deze zaak en stuurde Alex Brulov op onderzoek uit. Ook staken we ons licht op bij Kärt Pärt, Sammy Trouvé, Didi Bota, Emeric Ellis-Bextor en Shlomo Bernstein.

Hund i snor
Kärt, dit is toch wel een vreemde zaak. Wie is die mysterieuze man ?

Kärt Pärt
Geen idee. Het is in elk geval geen charlatan, want Sammy Trouvé kent hem niet.

Sammy Trouvé
Kärt, deze conclusie is ietwat voorbarig. Ik kan toch niet alle charlatans kennen ? Laten we afwachten wat het onderzoek van Alex Brulov oplevert. Misschien is het wel een acteur en is dit hele tafereel een groteske enscenering in een film van Peter Greenaway.

Emeric Ellis-Bextor
Wel, de enscenering op dat strand is inderdaad Greenawayiaans, maar toch betwijfel ik of Peter Greenaway hier iets mee te maken heeft. Hij zit al twee maanden op de Fiji-eilanden voor de opnames van zijn nieuwe film. Er zijn nog wel films met al dan niet gestoorde pianisten, zoals Shine, The Pianist of The Piano. Maar indien dit echt een filmenscenering zou zijn, doet de acteerstijl van de Piano Man mij nog het meest denken aan Robert De Niro in Awakenings. Die was ook apathisch totdat hij na enkele weken ontdooide. Verschil is hier wel dat de Piano Man op het eerste zicht normaal functioneert en ook briljant piano speelt. Misschien is dit wel een groteske stunt van de Britse regisseur Michael Winterbottom. Die komt altijd verrassend uit de hoek.

Kärt Pärt
De Piano Man blijkt alleszins een virtuoos pianist. Shlomo, ken jij hem niet ?

Shlomo Bernstein
Nee, ik ken hem niet. Maar zijn pianostijl doet me wat denken aan de stijl van de Libanese virtuoos Abdel Rahman El Bacha.

Hund i snor
Een roddelkrant beweert dat jijzelf erachter zit, Shlomo ! Het zou een publiciteitsstunt zijn van Hund i snor.

Shlomo Bernstein
Whoehahaha ! Dat is toch al te belachelijk. Ik zit hier toch ? Bovendien is zijn foto verspreid en lijk ik van geen kanten op hem.

Hund i snor
Ja, dat klopt, Shlomo. Jij bent kaal, dik en draagt een bril. De mysterieuze Piano Man is blond, uitgemergeld en draagt geen bril.

Sammy Trouvé
Ja, maar Shlomo kan nog altijd een pruik en lenzen dragen hé. Hihihi, Shlomo de charlatan !

Hund i snor
Alle gekheid op een stokje. Zou Didi Bota iets kunnen bijdragen in dit mysterie? Op zijn das stonden de initialen SM.

Didi Bota
Tja, SM heeft natuurlijk een speciale connotatie. Ik ken eigenlijk heel weinig pianovirtuozen met de initialen SM. Er is de Franse virtuoos Serge Missonart, maar die is al zestig jaar. Die kan het dus zeker niet zijn.

Hund i snor
Vooralsnog blijft het dus koffiedik kijken in deze mysterieuze zaak. We hebben echter alle vertrouwen in het speurwerk van Alex Brulov.

3 Comments:

Blogger Luc said...

Toch verwonderlijk dat dit al een maand aansleept, niet? De laatste details wijzen er op dat een ontknoping nabij is. Alex moet zich haasten!!

8:46 PM  
Blogger Shamrockske said...

Billy Joel was toch "the Piano man"????

1:44 PM  
Blogger Blogger said...

Ach Billy Joel, die zaag. Da's een has been. SM is the Piano Man now !

10:15 PM  

Post a Comment

<< Home