Wednesday, May 18, 2005

BHV Olé Ola ! (7)

Na het debacle van BHV verhardt ook Hund i snor haar Vlaamse houding. Ter gelegenheid van de herdenking van de Brugse Metten ( 18 mei 1302 ) vraagt Hund i snor aan alle lezers vandaag een wachtwoord.

Vooraleer u op de blog wordt toegelaten, moet u eerst naar Alex Brulov bellen en "Schild en Vriend" zeggen.

Waarschuwing : u kan hier niet aan ontsnappen. Alle bezoekers worden automatisch geregistreerd, en wie niet vooraf naar Alex Brulov belt, krijgt te maken met Gravis Mushnick. Een gewaarschuwde bloglezer is er twee waard !

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

C'est quoi ça? Personne m'a demander de dire "Skielt en Vrint".

11:05 AM  
Blogger Shamrockske said...

This comment has been removed by a blog administrator.

11:52 AM  
Blogger Shamrockske said...

Eis tot rechtzetting

Beste Hund I Snor,

Tot mijn grote spijt bemerk ik een groot gebrek aan kennis van de vlaamsche geschiedenis en een totaal gebrek aan controle van de gepubliceerde feiten.

Iedereen weet, behalve Hund I Snor blijkbaar, dat "Schild en Vriend" de leuze was die op 18 mei 1302 doorheen de brugsche ochtend rondging. Dit echter tijdens de brugsche metten en niet de Guldensporenslag. De Guldensporenslag werd uitgevochten op de kortrijkse Groeninghekouter en er werd slag geleverd op 11 juli 1302. Deze laatste wordt nog steeds herdacht ende gevierd als de vlaamsche feestdag. Hedentendage kan men zelfs gesubsidieerde boudins eten ter gelegenheid van het feit dat we de fransen aldaar in de pan gehakt hebben.

Pieter de Coninck & Jan Breydel

11:54 AM  
Blogger Blogger said...

Shamrockske, u als (ingeweken)Bruggeling bent inderdaad beter vertrouwd met de (West)Vlaamsche geschiedenis dan Hund i snor. Wij moeten helaas wegens ons internationaal profiel de geschiedenis kennen van alle naties en volkeren ter wereld en verontschuldigen ons voor het feit dat af en toe een onnauwkeurigheid opduikt in de historische berichtgeving.

Bij wijze van excuus aan de Brugse bevolking geeft Hund i snor vanavond een vat "Brugse Witte" in Café au Daringman in Brussel. Bij wijze van garantie dat u een inwoner van Brugge of een Hund i snor lezer-bent, om zwartdrinkers tegen te gaan, wordt volgend wachtwoord gevraagd : "Anyone ordered a large beer ?"

12:13 PM  

Post a Comment

<< Home