Friday, May 06, 2005

My Kingdom for a Hund met Pupi (14) - Chinese hond zoogt tijgerwelpjes

Verzorgers van de Hefei-zoo in China zaten met een probleem toen bleek dat enkele tijgerwelpjes ondervoed waren. Bij nader onderzoek bleek dat hun moeder Le Le onvoldoende melk produceert. Als oplossing voor het probleem vonden ze een bereidwillige hond die zijn melk wou afstaan aan de kleintjes.

Respect voor de hond ! De naam van de hond is spijtig genoeg onbekend. Maar zij is zeker een heldin en toonbeeld van solidariteit in de dierenwereld ! Hund i snor vindt dat de "solidaire melkhond" zeker op de lijst van 100 grootste Chinezen moet gestemd worden !

1 Comments:

Blogger Barry81 said...

De 'zooghond' verdient inderdaad een pluim, maar om hem in de Top-100 allertijden der Chinezen te stemmen zijn er toch enkele praktische bezwaren. Het voornaamste belet lijkt me het hondenras. Gaat het immers wel om een Chinese ondersoort van de canis canis, of betreft het een ander specimen. Stel je namelijk voor dat het een Deense Dog (een "Hund", zeg maar) of een Mechelse Scheper is, dan vraag je je toch af of dat geen flinke knauw zou geven in het Chinese nationalisme als zou blijken dat hun grootste landgenoot een buitenlander was. Zelfs hier in Belgiƫ zou de verkiezing van de Mechelse (en dus inlandse) Scheper B. Somers tot Grootste Belg op hoongelach worden onthaald door de critici, ondanks diens (Olympische) verdiensten voor het land. Anderzijds mogen de Chinezen verdienstelijke Bouviers of Yorkshire Terriƫrs natuurlijk niet in de kou laten staan. En die zijn er in China bij bosjes. Wu Tang vertelde me dat er dagelijks meerdere heldhaftige honden hun leven geven voor de Chinese natie.

2:14 PM  

Post a Comment

<< Home