Sunday, April 17, 2005

What's the deal met Kärt Pärt (6) - Meanest sheriff of USA zet inmates in roze outfit

Sheriff Joe Arpaio laat zijn gevangenen met alleen roos ondergoed opdraven. De Sheriff van het district Maricopa in Arizona blijft zijn door hem gekoesterde reputatie als "gemeenste sheriff van de VS" waarmaken. De overtuigde Republikein liet honderden gevangenen enkel gekleed in roos ondergoed in alle openlijkheid naar een nieuwe gevangenis marcheren. De gedetineerden werden ook verplicht roze badsloffen te dragen. Zelfs de handboeien waren in het roze.

Arpaio is sinds begin jaren negentig de ijzeren, vaak zelfs stalen arm der wet in Maricopa County. Hij liet zijn gevangenen in een 'chain gang', aan elkaar geketend, straatwerken uitvoeren ( zoals in de film O brother where are thou ? ). Arpaio blijkt ook een echte hondenliefhebber want hij beperkte het televisieaanbod tot de avonturen van Lassie, naast inspirerende toespraken van een Republikein over de "waarden van de Amerikaanse democratie". Omdat Arpaio niemand dicrimineert, zette hij in 1996 ook vrouwelijke gevangenen in chain gangs aan het werk.

De Meanest Sheriff of the USA hoopt dat met zijn stalen regime de gevangenen de gevangenis gaan haten en nooit meer achter de tralies willen belanden. Arpaio noemt dit zijn "rehabilitering"-regime.

Hund i snor
Kärt, denkt u dat Sheriff Arpaio met dat roos ondergoed zijn gevangenen zal doen rehabiliteren ?

Kärt Pärt
Ach, de gevangenen hebben best wel zin voor humor. Zij zien hier geen graten in, integendeel. Trouwens, nu moeten gevangenen in Henry County, Georgia ook al oranje sandalen dragen, dus de stap van oranje sandalen naar roze badsloffen is niet zo heel erg groot. De beelden van die "roze mars" zullen overigens een gigantische hit worden in het homo-milieu. Het zou John Waters zeker kunnen inspireren tot een film.

1 Comments:

Blogger Barry81 said...

P. Leno mag dus van geluk spreken dat hij máár in Alcatraz belandde en niet in Maricopa County. :D

11:59 PM  

Post a Comment

<< Home