Tuesday, April 12, 2005

P. Leno in Frisco (3) - Tiger is back

Met die breedbeeld TV met 57 channels hier in Alcatraz kan ik mijn tijd wel wat verdoen met TV te kijken. Naar de Masters bijvoorbeeld. De Masters in Augusta, Georgia ( niet ver overigens van Henry County waar ik ook een tijdje in de lik zat ) is het eerste van vier Major tornooien in de Golf ( te vergelijken met de Grand Slam tornooien in het tennis ).

Tiger Woods heeft het dus gehaald na een playoff tegen Chris DiMarco. Tiger wins, op zich niets nieuws zeg je, ware het niet dat Tiger de afgelopen twee jaar in een slump zat en geen enkel belangrijk tornooi meer had gewonnen. Dat heeft zich weliswaar niet vertaald in financieel verlies, de man verdiende nog altijd een slordige 80 miljoen dollar per jaar.

Met de Masters heeft hij dus zijn eerste Major gewonnen in 10 Majors. Woods staat nu in de all time lijst op 9 Majors, dat is nog steeds 9 Majors verwijderd van het absolute record van de legendarische Jack Nicklaus, die overigens dit jaar op 65-jarige leeftijd zijn laatste Masters speelde.

De overwinning van Tiger was des te sensationeler omdat hij in de derde ronde een fenomenale birdie scoorde bij de zestiende hole. Fenomenaal, omdat de golfbal tergend traag in de hole rolde. Een televisiemoment om in te lijsten, zeker voor Nike, voor wie dit geweldige reklame bleek. Tiger is afgelopen jaren immers van trainer veranderd en tevens van golfballen. Terwijl hij daarvoor met Titleist ballen speelde, was Tiger overgeschakeld op Nike golfballen. Sommigen wijten zijn mindere prestaties van de afgelopen jaren aan die veranderingen. Nu heeft Tiger die overgang blijkbaar verteerd, en voor Nike is dit de grote triomf. Volgens marketing goeroe's en zelfs onze eigen goeroe Vijay Gopalakrishnan zijn de beelden van die put in de 16e hole van onschatbare waarde voor Nike en de beste product placement sinds ET. For your info, de golfbusiness is jaarlijks goed voor een omzet van 4 miljard dollar.

2 Comments:

Blogger Shamrockske said...

San Quentin is veel hipper dezer dagen...

5:55 PM  
Blogger Barry81 said...

Ik heb ook eens bijna een birdie gescoord. Dat was op de mini-golf in Westende. In de 6de hole resulteerde een loepzuivere swing van m'n gehuurde putter in een quasi perfecte run over de baan. Jammer genoeg stremde het kantelluikje van die hole wat harder dan voorzien, waardoor het balletje net buiten het (weliswaar denkbeeldige )'green' belandde. Ik heb dat laten onderzoeken door een 'private investigator' achteraf. En wat bleek? Twee dagen voordien was Patrick Janssens op diezelfde golfbaan langsgeweest. Hij zou volgens ooggetuigen langer dan normaal rondgehangen hebben aan die bewuste hole. Bovendien was hij druk op zijn hond aan het inpraten. Ik vermoed dus dat die bewuste hond, een Bouvier voor de kenners, de erosie van het scharnier van het kantelluikje van hole 6 van de minigolfbaan van Westende heeft versneld, en daarmee ook mijn potentiƫle birdie heeft gesaboteerd. Aanleiding daarvoor zijn waarschijnlijk dubieuze visoverschotten van De Blauwe Marlijn. Mijn (ondertussen ex-) vrouw had die aan dhr. Janssens meegegeven voor zijn hond. Door een misverstand had ze echter toxische overschotten meegegeven, waardoor de hond schuimbekkend bij de veearts van Johan Museeuw belandde. We hebben uiteraard alle onkosten betaald toen, maar de hond noch Janssens hebben het ons waarschijnlijk nooit vergeven. Zo blijkt eens te meer dat honden een cruciale rol spelen op deze aardkloot.

7:08 PM  

Post a Comment

<< Home