Friday, April 08, 2005

What's up in Bering met Delphine de la Kethulle (3) - Expeditie loopt met een sisser af

De eerste poging van avonturiers Dixie Dansercoer en Troy Henkels om de Beringstraat over te steken is met een sisser afgelopen. De Beringstraat is het negentig kilometer stuk zee tussen Alaska en Siberiƫ.

Oorzaak van de mislukte poging is naar verluidt het slechte weer. Door de slechte weersomstandigheden dreef het duo steeds verder af van hun doel. De expeditie werd geƫvacueerd per helikopter.

Volgens Dansercoer gaat het hier niet om een Benoit Van Cleemputiaans debacle, daar de avonturiers genekt werden door overmacht. Dansercoer denkt er niet aan om nu al de expeditie te staken. ,,We zijn hier, het materiaal is aanwezig en we zijn voorbereid''.

Delphine de la Kethule bevestigt dat de avonturiers een nieuwe poging willen wagen. Het duo wil na de mislukte poging van gisteren even bekomen en zal dan de optimale weersomstandigheden afwachten. Het juiste tijdstip van de nieuwe poging is nu nog niet bekend.

Kwatongen beweren dat de sleehonden van Sleehondeninstituut Barry niet goed afgetraind waren en de expeditie op een dwaalspoor brachten. Barry81 was niet bereikbaar voor commentaar.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home