Thursday, January 05, 2006

Ontmasker de charlatan met Sam Trouvé (209) - Misbruik Windows-lek neemt toe

Mondt de strijd van minister Mark Verwilghen tegen e-charlatans op voorbaat uit in een Benoit van Cleemputiaans debacle ? Het lijkt erop. Steeds meer computercriminelen maken misbruik van het gevaarlijke lek in het besturingssysteem Windows. Computerbeveiligers hebben tot en met woensdag meer dan tweehonderd verschillende pogingen ontdekt.

Omdat Microsoft nog geen fix heeft uitgegeven, zijn zelfs gebruikers met de nieuwste instellingen kwetsbaar. Het bedrijf heeft nog geen officiële patch vrijgegeven, er is wel al een niet-officieel lapmiddel beschikbaar van derden.

Antivirusbedrijf Kaspersky telt elk uur nieuwe aanvallen en stelt dat de laatste tijd ook pogingen worden ondernomen om beschermingsproducten te omzeilen. Concurrent Sophos telde inmiddels tweehonderd verschillende methoden om kwetsbare computers binnen te dringen.

Microsoft heeft een oplossing ontwikkeld, maar die moet nog worden getest, en wordt eerstdaags uitgebracht. Volgens Microsoft is het aantal besmettingen tot op heden beperkt, maar gebruikers worden wel geadviseerd om geen onbekende internetpagina's te openen en geen onbetrouwbare links en e-mail te openen.

Het devies is dus simpel : blijf bij uw vertrouwde Hund I snor bookmark !

0 Comments:

Post a Comment

<< Home