Sunday, December 18, 2005

Ontmasker de charlatan met Sam Trouvé (184) - Flagada's gaan focussen op andere gevaartes

Het fenomeen van het platzetten van de banden van 4 X 4's is een toenemende doorn in het oog van de begoede burger. Hij die met name met een 4 X 4 rijdt, ziet niet in waarom precies hij het slachtoffer is van de zogenaamde Flagada's, dat is het zootje ongeregeld dat zich onledig houdt met het platzetten van die bewuste banden.

De 4 X 4-eigenaars hebben een punt. Een auto is een auto. Vier wielen, een carrosserie, een motor. Punt. Waarom viseren de Flagada's hen, en bijvoorbeeld niet de eigenaars van dikke BMW's of Mercedessen die door de band genomen veel ergere hooligans zijn in het verkeer ?

We legden de vraag voor aan enkele Brusselse Flagada's. Zij wensen om evidente redenen anoniem te blijven.

Hund i snor
Hallo, hoe moet ik je aanspreken, als Flagada ? Flagado ? Flagadist ? Flagatist misschien ?

Een Flagada
Hou het maar bij Flagada.

Hund i snor
Wat drijft u tot deze handeling, met name het platzetten van die banden van 4 X 4's ?

Een Flagada
Het is duidelijk dat de eigenaars van die 4 X 4's arrogante zakken zijn met veel te veel geld. Bovendien zijn die 4 X 4's gedrochten die thuishoren in een woestijn of een bos, maar niet in een stad. De kleine burger wordt volledig vertrappeld door deze monsters.

Hund i snor
Vertrappeld ?

Een Flagada
Bij wijze van spreken hé. Deze monsters nemen een enorme plaats in, zijn schadelijk voor het milieu en het ergste is, die eigenaars van 4 X4's, dat zijn allemaal kuddebeesten hé, die volgen de trend. Als er twee zo'n patsers een 4 X 4 hebben, willen ze allemaal één.

Hund i snor
Waarom hebt u niets tegen eigenaars van dikke Mercedessen en BMW's ?

Een Flagada
Tja, daar vraagt u iets. Daar hebben we ook iets tegen, maar de trend is om 4 X 4's plat te zetten, en wij volgen de trend hé.

Hund i snor
Ah bon, u bent dus gewoon ook een kuddedier dat de trend volgt ? Mochten ze plots beginnen Nissan Micra's plat te zetten zou u die trend ook volgen ?

Een Flagada
Bwa, geen idee.

Hund i snor
Kunt u in plaats van als een schaap de kudde te volgen niet beginnen met BMW's en Mercedessen plat te zetten ? Dan zou u een trendsetter zijn, een veel grotere held dan nu.

Een Flagada
Bwa, ja in feite. daar hadden we nog niet aan gedacht.

Hund i snor
Dan wel enkel de 5 en 7 reeks van BWM, hé.

Een Flagada
OK. It's a deal dude.

Zoals gezegd respecteert Hund i snor de anonimiteit van de geïnterviewde Flagada's. Wel kunnen we hun initialen vermelden. Het gaat om LL, JP en GVD uit Brussel. Als u dus plots met een platte BMW staat, Hund i snor ziet hier voor niets tussen !

0 Comments:

Post a Comment

<< Home