Monday, December 12, 2005

Kerst- en winterpret met Gilles Tourette (11) - Kerstbacchanaal in Waarschoot

Gisteravond is het tot een massale vechtpartij gekomen op de kerstmarkt in Waarschoot.

Omstreeks 22.30 uur werd de politie opgeroepen voor een vechtpartij op de markt. Een man die lichtgewond raakte, ontkende bij een vechtpartij betrokken te zijn. Daarop kwam het tot een verhitte discussie tussen de aanwezigen en plotseling brak een grote vechtpartij uit, waarbij veertig mensen betrokken raakten. Een groot deel van de 150 kerstmarktgangers waren ladderzat door grote hoeveelheden glühwein en jenever.

De politie kreeg geen controle over de situatie en moest bijgestaan worden door naburige korpsen. Er kwam zelfs pepperspray aan te pas. Vier kersthooligans zijn opgepakt.

Het is blijkbaar niet de eerste keer dat de situatie op de kerstmarkt van Waarschoot uit de hand loopt. Tegen de afspraken in werd ook na 22 uur 's avonds nog veel jenever en glühwein geserveerd door de inhalige uitbaters van glühweinstandjes. Blijkbaar zijn er in Waarschoot heel wat kersthooligans die het kerstmarktgebeuren aangrijpen om een bacchanaal aan te richten en zich eens goed lazarus te zuipen.

Dit kan toch niet de bedoeling zijn van het kerstgebeuren ! Hund i snor ziet een simpele remedie tegen dit kersthooliganisme : afschaffen die kerstmarkt ! En niet alleen in Waarschoot, in heel het land ! Onmiddellijk ! Het gevaar voor kersthooliganisme is immers gigantisch, zo blijkt nu. Hund i snor zal in dit verband VLD-minister Patrick Dewael interpelleren.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home