Sunday, October 09, 2005

Ontmasker de charlatan met Sam Trouvé (96) - Bizarre voetbalfatwa in Saoudi-Arabië

In Saudi-Arabië hebben islamitische extremisten een fatwa uitgevaardigd tegen het voetbalspel. De voetbalfatwa zou zijn uitgevaardigd door Sjeik Abdallah Al-Najdi. Enkele spelers van voetbalclub Al-Rashid hebben intussen hun voetbalschoenen aan de haak gehangen.

De voetbalfatwa omvat 15 regels, waaronder de volgende :
- Gebruik niet het aantal spelers dat is vastgesteld door ongelovigen, joden of christenen, vooral in het duivelse Amerika;
- Speel in 1 of in 3 delen, om anders te zijn dan de zondaars en rebellen, de ongelovigen en de polytheïsten;
- Speel niet 45 minuten, zoals gebruikelijk is bij joden, christenen en in alle ongelovige en atheïstische landen;
- Als u scoort en wegrent zodat uw makkers achter u aan rennen om u te omhelzen, zoals spelers in Amerika en Frankrijk doen, dient u hen in hun gezicht te spugen en te straffen, want wat hebben plezier, omhelzingen en kussen te maken met sport?

De mufti van Saudi-Arabië, Sjeik Abd Al-Aziz Ibn Abdallah Aal-Sjeik, heeft de autoriteiten opgeroepen de personen achter de voetbalfatwa te vervolgen. Volgens de mufti moeten moslims de fatwa niet serieus nemen tot zeker is dat het dictaat echt is en door de bevoegde personen is uitgevaardigd. De Saudische ulam, een raad van wijze mannen die de ware islam bewaken, stelde eerder dat voetbal niet in strijd is met de islamitische wet. Volgens die Sjeik Abd Al-Aziz Ibn Abdallah Aal-Sjeik is dus die andere Sjeik Abdallah Al-Najdi een charlatan.

Blogsponsors Sheik Abdelkarim Rahman Al-Mughassil Al-Bundy en Sheik Ahmed Ally McBilal Fatwa hebben hun twijfels over de echtheid van zowel die Sjeik Abdallah Al-Najdi als zijn fatwa. Geruchten dat Sheik Ahmed Ally McBilal Fatwa zelf achter deze fatwa zou zitten, zijn groteske larie en apekool. Sheik Ahmed Ally McBilal Fatwa komt namelijk uit Dubai en is geen Saoudi.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home