Sunday, October 23, 2005

De antiglobalist met Kobe Vissenaeken (7)

Al een hele tijd niks meer gehoord van onze antiglobalist, Kobe Vissenaeken. Het laatste contact dateert van zo'n drie maand terug, 23 juli om precies te zijn. Toen zat hij in de bajes in Gleneagles.

Dale Cooper zou hem binnen de week uit de nor krijgen, maar sindsdien hebben we niks meer gehoord, noch van Kobe, noch van Dale.

Behoorlijk verontrustend. Uiteindelijk hebben we nu toch terug contact met Kobe.

Hund i snor
Kobe, eindelijk. Je leeft nog ! Ben je al uit de lik ?

Kobe Vissenaeken
Ik heb lang niks van mij laten horen omdat ik ondergedoken was.

Hund i snor
Ondergedoken ? Verklaar.

Kobe Vissenaeken
Dale Cooper ging ons uit de bajes krijgen. Ons, dat is mezelf, João Da Cruz, Mugison en Axel Veggiburger. En Dale did it ! Mijn Zweeds lief, Rebekka, heeft ons dan allemaal uitgenodigd naar Stockholm, op het landgoed van haar vader, Ingmar Bakken. Wij vier én Dale. Dale ging regelmatig alleen op stap om koffie te drinken in een hippe koffiebar. En daar is hij dan op een dag ontvoerd.

Hund i snor
Ontvoerd ? Door wie ?

Kobe Vissenaeken
Door Sygmund Pfyffer. Je weet nog dat Pfyffer in Boedapest was ondergedoken met zijn drie miljoen euro van de bankoverval en dat Gravis Mushnik hem zocht. Uiteindelijk heeft Gravis hem ook gevonden. Gravis heeft hem zwaar in elkaar getimmerd en is ervan door gegaan met de valies met twee miljoen euro. Mushnik en Alex Brulov zijn naar de Kaaimaneilanden gevlogen om het geld daar te parkeren. Maar Pfyffer liet het daar natuurlijk niet bij. Hij gaf zijn mannetjes, Dragan en Slobodan, twee Servische patsers, de opdracht om Dale Cooper te kidnappen. Achter een kop koffie in Stockholm hebben ze Dale gevonden. Als losgeld eisten ze die twee miljoen euro terug. Een vriend van Ingmar Bakken, ene Birger Potatisgratäng, is een bankier. Die heeft ons een koffer vals geld geleverd. De Pfyffer-patsers hadden niets in de smiezen en leverden Dale uit. Dale is onmiddellijk teruggekeerd naar de bossen van Seattle.

Hund i snor
Pfyffer heeft dan wel ontdekt dat hij was belazerd ?

Kobe Vissenaeken
Uiteraard. Daarom moesten we onderduiken in een paar grotten in Reykjavik.

Hund i snor
Is Pfyffer nu uitgeschakeld ?

Kobe Vissenaeken
Ja. Privé-detectives van Carl Gustav von Bumsenstein hebben Pfyffer gevonden in een hotel in Charleroi.

Hund i snor
In Charleroi ?

Kobe Vissenaeken
Ja, Pfyffer had blijkbaar goede contacten met enkele carolocharlatans. Enfin, Pfyffer zit nu in de cel in Wankdorf. Dus daar hebben we geen last meer van.

Hund i snor
Cool ! En hoe moet het nu verder ?

Kobe Vissenaeken
Ja, goede vraag. Ik ben eigenlijk platzak. Die 20.000 euro is op.

Hund i snor
Ja, dat weten we. We hebben efkes overlegd met onze boekhouder, Fritz-Ernst von Stackelberg. We zouden natuurlijk die twee miljoen euro op de Kaaimaneilanden kunnen aanspreken, maar Fritz-Ernst houdt dat liever in petto voor andere gelegenheden. We hebben in overleg met Atom en Warre wel een blogsponsor gevonden om jouw trip te verlengen.

Kobe Vissenaeken
Geweldig ! Wie dan ?

Hund i snor
Paris Hilton. We hebben haar een beetje onder druk gezet. En zij heeft 25.000 euro extra op tafel gelegd.

Kobe Vissenaeken
Paris ? Allez, hoe hebben jullie dat geflikt ?

Hund i snor
Het feit dat ze Tinkerbel gedumpt heeft, is bij ons zwaar in het verkeerde keelgat geschoten. Dat was voor ons al een aanleiding om haar als blogsponsor af te voeren. Ten tweede hadden we nog wat compromitterend materiaal : een hete sexvideo van Paris met jou in de Hilton in Wenen !

Kobe Vissenaeken
Met mij ? Ach zo ... Ja, we waren een beetje beschonken toen. Ik wist niet dat jullie dat gefilmd hadden ...

Hund i snor
Onderschat Alex Brulov niet ! Paris zit heel verveeld met de zaak. Ze wordt de laatste tijd overstelpt door sexschandalen, met die Tom Sizemore en zo. Nog een sexvideo van Paris met een onbenullige antiglobalist zou haar reputatie helemaal kelderen.

Kobe Vissenaeken Allez, dat stomend nachtje heeft dan toch gerendeerd, hahaha.

Hund i snor
Absoluut, Kobe, you're back in business ! Wat ga je nu doen met die 25.000 euro ?

Kobe Vissenaeken
Awel, daar moet ik niet lang over nadenken. Ik ga eerst mijn Braziliaanse buddy João bezoeken in Rio. Dat wordt daar festa total ! En nog wat songs schrijven, bossanova en zo, voor onze tournee met Antiglobal.

Hund i snor
Kobe, veel plezier daar in Brazilië ! Boa viagem !

Kobe Vissenaeken
Obrigado !

0 Comments:

Post a Comment

<< Home