Tuesday, January 25, 2005

Vlaamse 'megablog' in aanmaak. Hund i snor ligt er niet wakker van

In De Morgen stond gisteren een artikel over blogs. De (zogenaamd) vijf beste Vlaamse blogs zijn de volgende :

1. Michel Vuijlsteke's weblog --> blog.zog.org/
2. LVB.Net ( Luc Van Braekel ) --> lvb.net
3. De Leeskamer --> users.pandora.be/jan.coucke/dlk/index.html
4. Uren.Dagen.Nachten ( Joeri Cornille ) --> www.middernacht.be/udn/blogger.html
5. Dominiek.be ( Dominiek Leenknecht )

Toeval of niet ? In die Top-5 zitten alweer 2 JC's.

Dominiek Leenknecht, een blogger van het eerste uur, heeft zich opgeworpen als coördinator van de "Vlaamse megablog", die het levenslicht zal zien op 1 april. De Vlaamse megablog zal een bundeling zijn van de beste Vlaamse blogs. "En nee, dit is geen aprilgrap", luidt het.
De initiatiefnemers zijn ervan overtuigd dat de megablog "een belangrijke plaats kan veroveren in het Vlaamse medialandschap".

Make no mistake : Hund i snor ligt niet wakker van zo'n "Vlaamse megablog". Hund i snor is geen "Vlaamse blog" en heeft niet de ambitie een "Vlaamse blog" te zijn. Hund i snor profileert zich als een internationale blog die zich richt naar een internationaal publiek van blogbezoekers ( dat weliswaar Nederlands kent ... ).

Hund i snor heeft een Deense blognaam, en heeft diverse internationale medewerkers, zoals Vijay Gopalakrishnan, Pupi Mastroianni, Torleif Sigursson en Jean-Sebastien Cornillac. Ook de batterij advocaten die met Hund i snor te maken hebben is duidelijk internationaal getint.

Nog één opmerking. Voor de blogbezoeker die op zoek is naar meer sex, zoals trouwe Hundbezoeker Koop, surf eens naar de blog van Renske de Greef, bekend en gehyped door De Morgen : Spunk.nl

5 Comments:

Blogger Barry81 said...

Zo zo, De Morgen heeft zijn reputatie van regionale would-be kwaliteitskrant weer alle eer aan gedaan. Maar de vraag is natuurlijk of de markt van De Morgen, heel Vlaanderen eigenlijk, wel beter verdiend. Is het immers niet frappant dat personen als Renske de Greef, die (op zoek naar hun "15 minutes of fame") door hun privéleven rijkelijk te delen met de kwaliteitspers, telkens weer voor opschudding kunnen zorgen in de Vlaamse parochiale watertjes. En is het daarnaast niet nog frappanter dat een broekhoest als Peter Van Asbroeck een status van halfgod kan genieten onder een niet-onaanzienlijk deel van de (vrouwelijke) populatie? En met dit rondje zelfkastijding bevestig ik waarschijnlijk ook nog mijn Vlaamse roots.....

Nu goed, om het dan toch even over de "Vlaamsche MegaBLOG" te hebben. Hund i Snor is natuurlijk nog een nieuwkomer op de markt, en de consument moet natuurlijk ook kunnen wennen aan het innovatieve product, dat hier wordt aangeboden. Dat was ook zo in "De Blauwe Marlijn", toen we pionierden in Vlaanderen met geprepareerde vispannetjes. Verder wordt HiS voorlopig niet ondersteund, via "product placement", door een machtige organisatie als Oxfam Wereldwinkels (zie Jan Coucke). Tot slot wees u, P. Leno, ook al op het internationale profiel van Hund i Snor, iets wat de commercialisering in een parochiale omgeving natuurlijk niet in de hand werkt. De nieuwtjes en commentaren, die hier heet van de naald ten berde worden gebracht, zijn Vlaanderen ontgroeid - wat zeg ik - overstijgen het zelfs! Dat neemt niet weg dat gestaag aan de weg naar de doelen van deze blog kan worden verder getimmerd. Dat vergt mogelijk grote inspanningen, maar hou dan in het achterhoofd dat het u tenminste uit de multimediakaternen van De Morgen houdt.

12:02 AM  
Blogger Blogger said...

Een interessante analyse, Barry81! Overigens laat Hund i snor zijn innovatief karakter voluit zien met grensverleggende blogsponsoring. Hierover meer in een volgende post op deze blog

10:30 AM  
Blogger Joeri said...

Toeval bestaat niet. Nomen est Omen ;)

2:43 PM  
Anonymous Anonymous said...

Een megablog in het medialandschap, dat klinkt een beetje als een smurf in het slurfenlandschap.

Smurf Lexus

8:25 PM  
Blogger Koop said...

Even een dagje de H.I.S.S. niét bezoeken, en je kan meteen flink naar benede scrollen om alles nog te lezen. bezige bij, die hund! toch nog snel even een misverstand uit de weg helpen: ik ben niet op zoek naar sex, maar wel naar functioneel naakt.

11:12 AM  

Post a Comment

<< Home