Friday, January 06, 2006

Film met Emeric Ellis-Bextor (42) - Lord of war

Dit is een samenwerking tussen Emeric Ellis-Bextor en Sam Trouvé. Lord of war is namelijk een film die charlatans ontmaskert en niet van de minste.

Lord of war is een anti-oorlogsfilm van de Nieuw-Zeelander Andrew Niccol. Niccol tekende voor het knappe Gattaca, en schreef het scenario voor het originele The Truman Show. Minpunten op zijn palmares zijn het scenario voor het melige The Terminal en het matige S1m0ne ( met Al Pacino ).

Lord of war is een visueel sterke film, die een interessant inzicht geeft in het einde van de Koude oorlog. Aan het eind van de film wordt de wapentrafficant, gespeeld door Nicholas Cage, geklist, maar Cage voelt zich niet schuldig. De echte schuldigen, zijn de landen, die de grootste wapenhandelaars in de wereld zijn : Verenigde staten, Rusland, China, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, niet toevallig de 5 leden van de Veiligheidsraad van de VN.

Lord of war is entertainment van niveau met James Bond allures, maar zonder de vervelende spectaculaire aktiescènes. Cage is in vorm - het is lang geleden - en ook Ethan Hawke, die een spannend kat-en-muis spel spelen. De rest van de cast is zeer stereotiep geportretteerd en komt dus minder uit de verf, maar het al bij al sterke scenario maakt Lord of war tot een knappe film.

2 Comments:

Blogger Barry81 said...

De VN Veiligheidsraad heeft 15 leden, waarvan 5 'permanente'.

11:36 AM  
Blogger Blogger said...

Ja, dat bedoelde ik Barry :)

11:48 AM  

Post a Comment

<< Home