Friday, December 30, 2005

Ontmasker de charlatan met Sam Trouvé (196) - Annick De Ridder rolt straatbende op

De VLD telt heel wat ontmaskeraars van charlatans in haar rangen. Hendrik Daems is zoals bekend een fervent ontmaskeraar van sociale fraudeurs. Patrick Dewael focust op de schijnhuwelijken. Mark Verwilghen heeft zich gestort op het ontmaskeren van e-charlatans en de heldendaad van Bart Somers in Mechelen toen die op de fiets achter een handtassendief aanstoof, ligt nog vers in het geheugen. Nu heeft ook Vlaams parlementslid en rijzende VLD-ster Annick De Ridder zich ontpopt als een gewiekste ontmaskeraarster van ontuig. De heldin joeg woensdagavond in Antwerpen met een paar rake klappen een gewapende overvaller op de vlucht. De politie kon hem wat later inrekenen.

De jonge straatrover, amper 16, had gisteren eerst met drie kompanen twee mannen overvallen. Ze dreigden daarbij met een vuurwapen. Nadat ze een gsm hadden buitgemaakt, stoven ze in alle richtingen weg, op de hielen gezeten door de politie.

Eén overvaller verborg zich op de Oudevaartplaats onder de auto van de Antwerpse politica, die na een avondje stappen net wilde wegrijden. Toen ze de jongeman wilde wegjagen, probeerde die nog vlug haar gsm mee te graaien. Tot hij kennismaakte met haar vuisten.

De politie, die de bende al zocht met dertien patrouilles en een helikopter, kwam op haar hulpgeroep af en kon de overvaller kort nadien bij de kraag vatten. Ook zijn drie kompanen werden opgepakt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home