Monday, December 26, 2005

Ontmasker de charlatan met Sam Trouvé (190) - Kloonpionier Hwang een clown en charlatan

Het wantrouwen rond de Zuid-Koreaanse onderzoeker dr. Hwang Woo Suk, een pionier van het klonen en het stamcelonderzoek, groeit. De man was eerder dit jaar nog dé held door het klonen van de eerste hond, Snoopy ( zie My Kingdom for a hund (22) en (27)).
Volgens anonieme bronnen zou de baanbrekende studie van de wetenschapper over gekloonde embryonale stamcellen volledig vervalst zijn.

In mei publiceerde Hwang een artikel in 'Science' waarin hij zei dat hij er in was geslaagd materiaal uit gekloonde menselijke embryo's te isoleren dat volledig gelijk liep met het DNA van elf patiënten. Hij claimde dat een dergelijke techniek 'op maat gesneden' genezingen van ziektes zou toelaten.

Maar een panel van de Nationale Universiteit in Seoel stelde vast dat Hwang Woo Suk zijn onderzoek "bewust in elkaar had gefabriceerd". Suks onderzoek sucks dus. Hij had slechts twee in plaats van elf stamcellen gebruikt. De onderzoeker nam vervolgens ontslag zonder toe te geven dat zijn onderzoek fake was. Verder DNA-onderzoek leerde de Zuid-Koreaanse universiteit dat de resultaten van het onderzoek volledig vals waren. De kloonpionier is dus een clown.

Ook het tijdschrift Science zelf zou in deze zaak boter op het hoofd hebben door Hwangs onderzoek onvoldoende te hebben geverifieerd voor publicatie.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home