Tuesday, October 18, 2005

My Kingdom for a Hund met Pupi (60) - Amerikaan en hond wippen wereldrekord springstok

In het Schotse Edinburgh heeft de Amerikaan Ashrita Furman met 206 sprongen in een minuut het wereldrecord springstok verbroken. Opvallend was dat er een hond meesprong.

Het vorige record springstok bedroeg 173 keer in een minuut. De hond, die hij mee de lucht innam om de stunt nog spectaculairder te maken, is gezond en wel.

Furman : "Het was me al opgevallen dat de honden die ik tijdens de training gebruikte enorm genoten van het op- en neerwippen."

Furman is geboren in Brooklyn, New York, in 1954. Hij heeft net als Hund i snor een Indische goeroe : Sri Chinmoy. Die Sri Chinmoy is niet de eerste de beste. Een wereldberoemd spiritueel leider, muzikant, artiest en dichter. Ook een bekend vredesactivist en voorvechter van spirituele vrijheid. Chinmoy is ook een voormalig tienkamper en lange afstandsloper. Sri Chinmoy heeft van het verleggen van de menselijke limieten zijn persoonlijk "sadhana" gemaakt (spirituele praktijk). En daarin is hij precies de goeroe van Ashrita Furman. Furman is reeds sinds de jaren '70 leerling van Chinmoy en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Furman is nu recordhouder van het grootste aantal records in het Guinness Book of Records.

Collega Kapil Krishnaswamy zal in een volgende post wat dieper uitwijden over Sri Chinmoy.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home