Tuesday, August 16, 2005

Ontmasker de charlatan met Sam Trouvé (36) - De mandaten van Mark Eyskens

Blogsponsor Mark Eyskens heeft aan het Belgisch Staatsblad helemaal geen mandaten aangegeven. Niets. Niente ! Nada ! Waarmee betaalt ie dan de verf voor zijn schilderijen, vroegen we ons af.

Hund i snor
Hallo Mark ? Hoe zit dat met uw mandaten ? U hebt er blijkbaar geen. Hoe betaalt u dan de verf voor uw schilderijen ?

Mark Eyskens
Ik word gesponsord, zoals Hund i snor, hé.

Hund i snor
Door verffabrikanten die hun verf aan de straatstenen niet kwijtgeraken ? Het is wel goedkope verf dat u gebruikt, te merken aan uw schilderijen.

Mark Eyskens
Een beetje respekt, ik sponsor Hund i snor, hé.

Hund i snor
Tja, respekt, dat is nu wel veel gevraagd. Respekt voor een charlatan als u ? U bent te laf om uw mandaten aan te geven. Wat die sponsoring van Hund i snor betreft, nogmaals wij waren geen vragende partij hé; u hebt uw schilderijen zelf aangeboden.

Mark Eyskens
Een gegeven paard mag je niet in de bek schieten.

Hund i snor
Waar staat dat paard ?

Alex Brulov
In de gang.

Hund i snor
Inzake uw mandaten, u bent blijkbaar vergeten dat u vorig jaar tot 28 april bestuurder was van ING ? En het hele jaar zelfs voorzitter van de Raad van Bestuur van UCB ! Zijn dat marginale mandaten die niet de moeite zijn om aan te geven of hebt u Alzheimer ?

Mark Eyskens
Ik heb geen Alzheimer. Ik ben gewoon vergeten ze aan te geven bij het Belgisch Staatsblad. Reden is dat ik inderdaad een zeer druk bezet man ben, nietwaar ?

Hund i snor
Uw hebt uw mandaten wel wereldkundig gemaakt op uw website http://www.eyskens.com/.

Lid van de raad van bestuur van verscheidene ondernemingen in binnen- en buitenland: UCB (voorzitter); ING-BBL, Gevaert, Gerling, ING (internationale adviesraad), Koninklijke Nagron, J. Enschedé, Astradius, Cobepa, Asturienne.

Geen kattepis hé !

Mark Eyskens
Dat klopt. Maar het zijn oude koeien die u uit de sloot haalt. Er staat duidelijk op mijn website dat ik al deze mandaten beëindigd heb om leeftijdsredenen. Ik ben dus geen charlatan.

Hund i snor
Nou, nou, dat zullen we nog wel zien. Er staat ook dat u lid bent van de Raad van bestuur van FDC (Flanders district of creativity). What the heck is that ?

Mark Eyskens
Wij zijn eigenlijk nog steeds creatief bezig om de funktie en betekenis van dit orgaan te doorgronden.

Hund i snor
Het verlies van uw economische mandaten doet u blijkbaar niet meteen in een zwart gat belanden. U bent blijkbaar een duivel-doet-al en van alle markten thuis.

Mark Eyskens
Zoals bekend ben ik een uomo universale, nietwaar ?

Hund i snor
U lijkt inderdaad de Vlaamse Leonardo da Vinci. Naast de 37 boeken die u gepubliceerd hebt, ( waaronder 'Ambrunetië'; 'Het storende levensverhaal van professor J.K. Mortal. Een boek over mens en men'; 'De reis naar Dabar'; 'L'Affaire Titus'... ) zit u in bestuursorganen van alle mogelijke culturele organisaties.

- Voorzitter-bestuurder van de Klasse van de Menswetenschappen van de Koninklijke Vlaamse Academie voor wetenschappen en Kunsten.
- Voorzitter van de Koninklijke Vlaamse Academie voor wetenschappen en kunsten 2003-2004
- Voorzitter van de raad van bestuur van het Festival van Vlaanderen sedert 1995.
- Lid van de adviesraad van het Nexus-instituut, universiteit Tilburg sedert 1995.
- Lid van de Algemene Raad van 'I fiamminghi'.
- Voorzitter van het Centrum voor Europese Cultuur sedert 1992.
- Voorzitter van de jury van de AKO-literatuurprijs in 1993.
- Voorzitter van de internationale vriendenkring Anton van Wilderode sedert 1995.
- Trustee van International House (New York) sedert 1985.
- Bestuurder Europees Poëzie-centrum Leuven.
- Lid van de Academia Europea
- Lid van de raad van bestuur van de Contius-stichting
- Voorzitter van ACA: archief en cultureel centrum Arenberg

Een indrukwekkende lijst !

Mark Eyskens
Absoluut.

Hund i snor
Waar haalt u eigenlijk nog de tijd voor uw schilderijen ?

Mark Eyskens
Tussen de soep en de patatten.

Hund i snor
Dat is er aan te zien. Enkele van de aan Hund i snor geschonken werken zijn te bekijken op volgende link.

http://www.eyskens.com/docs/kunst.html

Een zekere vorm van zelfspot is u echter niet vreemd, getuige volgend citaat op uw site.

Schilderij n°42 is niet te koop want gereserveerd door het Getty-museum; daar is nog een plaats vrij naast het doek van Rubens: 'de slachting van de onnozele kinderen': 800 miljoen Euro.

Mark Eyskens
Kijk, er zijn twee soorten schilders. Diegene die kunnen schilderen en diegene die niet kunnen schilderen. Onder de schilders die niet kunnen schilderen zijn er twee categorieën: diegene die het weten en diegene die het niet weten. Onder de schilders die niet weten dat ze niet kunnen schilderen zijn er twee klassen: diegene waarvan de werken desalniettemin opgehangen worden tegen de muren van kunstgalerijen en tentoonstellingszalen en diegene die verdienen opgehangen te worden in de plaats van hun schilderijen. Ik laat het aan de Hund i snor lezers over uit te maken tot welke soort hijzelf behoort.

Hund i snor
Ja, dat hebben wij vrij snel uitgemaakt. Op uw site staan verder nog enkele hilarische Eyskens-oneliners zoals u alleen die kan plegen.

Mark Eyskens
U zegt het. Ik erken alleen mijn meerdere in George W.

Hund i snor
Daar kunnen we mee leven.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Onder Hund i Snor lezers zijn er 2 soorten: zij die kunnen lezen en zij die niet kunnen lezen. Onder zij die kunnen lezen bestaan er 2 soorten: zij die het weten en zij die het niet weten. Onder zij die het weten zijn er ook nog 2 soorten: zij die het zelf te weten gekomen zijn en zij die het weten van horen zeggen. Onder zij die het zelf te weten zijn gekomen, zijn er opmerkelijk ook 2 soorten: zij die er gave voor hebben en zij die er bij toeval in geslaagd zijn om het te kunnen. Onder ....

11:36 PM  

Post a Comment

<< Home