Wednesday, August 17, 2005

My Kingdom for a Hund met Pupi (26) - Dogs on prescription

In de Britse gezondheidszorg is er een nieuwe trend : honden op voorschrift. Langdurig zieken krijgen 1500 euro om een hond te kopen. Achterliggend idee is dat de honden hun gezondheidstoestand zullen verbeteren.

De 1.500 euro per patiënt is een package deal, niet enkel de hond, maar ook de aanschaf van hondenvoer en de facturen van de dierenarts zijn hierin begrepen. Deze praktijk is niet gelanceerd door één of andere charlatan of hondenhandelaar. Medische studies hebben aangetoond dat een huisdier goed is voor de geestelijke en fysieke gezondheid van de mens, zeker van de alleenstaande. Het zorgen voor een huisdier doet patiënten sneller genezen omdat ze zich minder geïsoleerd voelen, wat een rechtstreekse uitwerking heeft op hun gezondheid. Ook is het een remedie tegen depressie, en de patiënt-met-hond gaat sneller op wandel.

Een studie aan de University of Pennsylvania heeft zelfs aangetoond dat hartpatiënten met een hond meer overlevingskansen hebben. De theorie is dat het strelen van een hond leidt tot minder stress en dus lagere bloeddruk. Een bijzonder merkwaardige theorie stelt dat vuil op honden een positieve uitwerking heeft op het menselijk immuniteitssysteem.

Al meer dan 20 jaar is er in Engeland een liefdadigheidsorganisatie Pets as Therapy, die een assortiment clinipets heeft, een reservoir van 3.500 dogs en 90 cats om patiënten in ziekenhuizen te entertainen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home