Friday, February 04, 2005

Nieuwe rubriek De Blogkok met Ramon Garcia Lopez (1)

Hund i snor vindt het tijd voor een kookrubriek, teneinde zijn lezerspubliek uit te breiden met huisvrouwen en "nieuwe mannen". Whoehahaha!

Hund i snor
Gène Bervoets, u bent een nieuwe man. Wat bent u aan het koken ?

Gene Bervoets
Ik ben een nieuwe man, meer zelfs ik heb de nieuwe man uitgevonden ! Momenteel ben ik Gentse waterzooi aan het bereiden voor een koppel BV's.

Hund i snor
OK, kook maar verder voor die BV's. Hund i snor is niet geïnteresseerd in uw recept. Bye.
Peter Van Asbroeck, u bent eveneens een nieuwe man. Wat bent u aan het bereiden ?

Peter Van Asbroeck
Ik ben een vispotje aan het bereiden met vis van "De Blauwe Marlijn". Ik heb een paar BV's op bezoek, ondermeer Paul en Pascale en ...

Hund i snor
Kook maar verder voor dat potje BV's. Hund i snor laat u met uw interessant gezelschap. Bye.

"Nieuwe mannen" Gène Bervoets en Peter Van Asbroeck zijn zoals u reeds doorhad niet weerhouden als blogkok. Hund i snor toont weerom zijn internationaal appèl door de medewerking te verzekeren van een bekende chef uit Madrid, Ramon Garcia Lopez

Hund i snor
Welkom Ramon. Welk lekker gerecht zal jij voor ons bereiden vandaag ?

Ramon Garcia Lopez
Ola Hund i snor. Vandaag bereid ik een lekkere paella.

Hund i snor
Mmm. Heerlijk ! Ga uw gang, Ramon !

Ramon Garcia Lopez
Paella Ingrediënten
• 500 g Varkensfiletlappen
• 350 g langkorrelrijst
• snufje peper
• ¼ liter tomaten (gezeefd)
• 5 draadjes saffraan
• 3 teentjes knoflook
• 1 rode paprika
• ½ dl olijfolie
• snufje zout
• 150 g kreeftgarnalen
• 1 ui
• 1 groene paprika

Bereiding
1. Snijd het vlees in kleine stukjes van ca. 3 cm.
2. Week de saffraan in een eetlepel olijfolie.
3. Pel en snipper de ui en de knoflook.
4. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in kleine stukjes.
5. Verhit de rest van de olie in een ruime pan (eventueel zo'n echte, lage paëllapan) en bak hierin eerst het vlees rondom bruin. Voeg vervolgens de ui, de knoflook en de paprika toe en bak het geheel nog 3 minuten op hoog vuur.
6. Roer de saffraan (met olie) en de rijst erdoor en bak het even mee.
7. Giet de gezeefde tomaten en 0,25 liter water erbij. Voeg wat peper en zout toe en breng het geheel aan de kook. Laat de paëlla op een laag vuur zachtjes gaar worden (ca. 20 minuten).
8. Voeg als de rijst tijdens de bereiding te droog wordt wat extra water toe.
9. Roer de garnalen erdoor en breng de paëlla op smaak met zout en peper.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home