Monday, January 09, 2006

Kunst, design & Lifestyle met Jakobien Moerkerke (11) - Wim Delvoye verkoopt pop van zichzelf

Je hebt kunstenaars en kunstenaars. Je hebt kunstenaars die hun kunst(je) zodanig uitmelken dat ze een produkt worden, een weliswaar goed verkopend en vooral duur produkt. Roy Liechtenstein is zo een voorbeeld uit de pop-art.

Ook onze Vlaamse Wim Delvoye gaat die toer op. Het wordt meer en meer duidelijk dat de kunstenaar zijn succes danig aan het uitmelken is. De kunstenaar-commerçant is dan ook een Westvlaming.

Getuige het abonnement dat u kunt nemen op "Pig Brother", de 24h camera op zijn varkenstatouagebedrijf in China. Getuige ook zijn nieuw "project" : een pop van zichzelf. De action doll is zijn antwoord op de Barbie- en Kenpoppen en krijgt de naam Wim mee.

De Wim-pop zal geleverd worden met een speelgoedversie van de Cloaka, zijn "kakmachine". De Wim-pop zal in tegenstelling tot Barbie en Ken wel schaamhaar en een geslachtsdeel hebben, en zal dus ook kunnen kakken. Er zullen 5000 exemplaren van gemaakt worden.

Hund i snor kon niet achterblijven en bereidt poppen voor van P. Leno, Alex Brulov, Mark Eyskens, Wu Tang, Benoit Van Cleemput, Evelyne Beirens, Kobe Vissenaeken, Vijay Gopalakrishnan, Sam Trouvé en Paris Hilton. Van de hele "Hund i snor-suite" zullen 15.000 exemplaren worden gemaakt, maar de poppen zullen ook afzonderlijk verkrijgbaar zijn.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home