Monday, September 12, 2005

Ontmasker de charlatan met Sam Trouvé (62) - De louche lobbyisten rond W

In het post-Katrina tijdperk is het rijk aan de lobbyisten met banden met George W. Bush.

Twee corporate clients van lobbyist Joe Allbaugh hebben vette contracten binnengerijfd. Allbaugh is voormalig campaign manager van Bush en eveneens voormalig hoofd van de FEMA, de Federal Emergency Management Agency. Allbaugh is bovendien een vriend van Michael Brown, de FEMA directeur die vorige week de laan werd uitgestuurd voor zijn knullige aanpak van Katrina. Die Michael Brown vertoont opvallende gelijkenissen met Benoit Van Cleemput. Hij stapelt immers de debacles op, heeft louche zakenconnecties en hij zou ook zijn CV gefaket hebben. Eerder lekte immers uit dat Browns voornaamste wapenfeit het organiseren van horse shows was.

Michael Brown


De twee bedrijven die deals hebben binnengehaald zijn Shaw Group Inc. en de alomtegenwoordige Halliburton Co. dochter Kellogg Brown and Root.

Allbaugh werd lobbyist voor Kellogg Brown and Root in februari. Even later haalde Halliburton ook ene Kirk Van Tine binnen, ook al een ex-medewerker van Bush. Het is onduidelijk of het hier gaat om dé enige echte Kirk van Tine Van den bakker vanop thoekske.

Intussen strijkt Dick Cheney nog steeds een aardige bijverdienste op als ex-CEO van Halliburton. Volgens zijn tax-aangifte voor 2004, kreeg Cheney 194,852 $ voor zogenaamde "achterstallige betalingen" van Halliburton.

Shaw heeft van de FEMA een niet onaardig contract van 100 miljoen dollar binnen voor housing management and construction na de Katrina vernielingen. Shaw kreeg eveneens een order van 100 miljoen dollar van de U.S. Army Corps of Engineers. Volgens een woordvoerder van de Shaw Group levert Joe Allbaugh "general consulting on business matters" en wilden zij niet ingaan op de vraag of Allbaugh een rol speelde in de Katrina deals.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home