Thursday, December 02, 2004

Winterpret

Op de Vismarkt in Brussel is 'Winterpret' geopend, volgens de organisatoren de grootste kerstmarkt van Europa. Winterpret houdt naar verluidt het midden tussen een kermis, een kerstmarkt en een winters openluchtfestival. Het sfeerrijk verlichte parcours strekt zich uit van de kerstkribbe op de Grote Markt tot aan de Vismarkt. Een ijsbaan, enkele kerstmarkten maar ook concerten en stoeten zorgen voor de nodige afwisseling. Allen daarheen !
Brussel zal weer overspoeld worden met bussen met mensen uit de provincie die nog nooit in Brussel geweest zijn, buiten de Grote Markt dan, en ze zullen het weer prachtig vinden.

Die houten chalets met prullaria zijn al erg genoeg. Maar wie kwam er in 's hemelsnaam op het onzalige idee van die potsierlijke blauwe flikkerende lichtpalen met Winterpret/Plaisirs d'hiver en die over the top triomfbogen ? C'est vraiment nase !

Voor wie ook allergisch aan is aan deze opgeklopte maar uiteraard zeer gezellige kerstdrukte,
plan ik een alternatief aanbod van Winterpret. Ik boek namelijk een charter naar Tora Bora, het gebergte in Afghanistan, waar Bin Laden al jaren dolle winterpret heeft.


2 Comments:

Blogger Barry81 said...

Aaah... Winterpret: rode en groene lampjes warmen zich aan het licht van in een zachte winterbries opflakkerende fakkels. Dampen van glühwein strelen de talloze neushaartjes, die gedwee hun reukorgaan volgen op zoek naar koopjes tussen de aangeboden waar. Welk een bruut krijgt nu spontaan oprispingen bij dit summum der idyllische taferelen? Mag ik deze onverlaat herinneren aan dat andere koele fenomeen: burka's en sjaaltjes losrukken van achterloze moslima's, beter bekend als De Winterpret...

6:23 PM  
Blogger Luc said...

Die blauwe lichtjes bevestigen het verlangen naar meer blauw op straat. En zie hier, de wansmaak haalt weer zijn slag thuis. De winter is helemaal geen pret, voor velen is het pure ellende, zonder lichtjes. Volgend jaar voorzie ik een reis vanaf eind oktober tot eind januari om al die opdringerigheid niet te moeten ondergaan.

11:13 PM  

Post a Comment

<< Home